Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti web trgovine E-BABY.HR sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini. Našim kupcima nudimo samo kvalitetne, originalne proizvode koje mogu dobiti na tržištu i trudimo se sve narudžbe izvršiti stručno i brzo.

Vlasnik i upravitelj web trgovine E-BABY.HR (u daljnjem tekstu »trgovina«), kao i njenog cjelokupnog sadržaja je tvrtka E-PALACE Ltd., Selo pri Bledu 28, Bled, Slovenija, telefon: 0038640822996, email: [email protected], matični broj: 7236972000, porezni broj: SI 30915279 (porezni obveznik za PDV: DA), koja je također pružatelj usluga e-poslovanja (u daljnjem tekstu "prodavač" ili "E-BABY.HR").

Opći uvjeti poslovanja odnose se na rad web trgovine E-BABY.HR, prava i obveze korisnika i trgovine te se njima uređuje poslovni odnos između E-BABY.HR i kupca.

Kupca obvezuju opći uvjeti koji vrijede u trenutku kupnje (predaje web narudžbe). Kupca se kod naručivanja svaki put posebno upozorava na opće uvjete poslovanja i predavanjem narudžbe potvrđuje svoju upoznatost s istima.

E-BABY.HR pridržava prava do promjene uvjeta na internet stranici www.e-baby.hr u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti.

1. Vrste korisnika i kupnja bez registracije

Online trgovina korisnicima omogućuje kupnju bez registracije.

Jednokratnim upisom u web trgovinu E-BABY.HR putem emaila (kada kupujete bez registracije) posjetitelj postaje gost E-BABY.HR, a potvrđenom registracijom u web trgovini E-BABY.HR postaje član E-BABY.HR. I gost i član E-BABY.HR ( u daljnjem tekstu "korisnik") stječu pravo na kupnju u web trgovini E-BABY.HR.

Kod registracije u web trgovinu kao član E-BABY.HR, posjetitelj dobiva korisničko ime koje je jednako njegovom emailu i lozinku. Korisničko ime i lozinka člana E-BABY.HR nedvosmisleno su određeni i povezani s unesenim podacima.

U slučaju da korisnik želi naknadno svoj email zamijeniti nekim drugim, mora poslati zahtjev na [email protected]. Promjena emaila bit će izvršena isti ili najkasnije sljedeći radni dan, a korisnik će o tome biti obaviješten emailom.

2. Dostupnost informacija

E-BABY.HR se obvezuje da će kupcu, prije nego što je vezan ugovorom ili ponudom, osigurati sljedeće informacije:
• podatke o poduzeću E-PALACE Ltd. (naziv i sjedište poduzeća, matični broj),
• kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (kontaktni e-mail, telefon),
• bitne karakteristike proizvoda (uključujući i poslijeprodajne usluge i jamstva) te rok valjanosti toga podatka,
• raspoloživost proizvoda (svaki proizvod koji se nudi na web stranici trebao bi biti raspoloživ u razumnom razdoblju),
• uvjete dostave proizvoda (te način, mjesto i vrijeme dostave)
• cijene koje moraju biti jasno i nedvosmisleno određene i evidentno mora biti prikazano sadrže li već poreze i troškove prijevoza i druga davanja te rok valjanosti toga podatka,
• način plaćanja i dostave ili ispunjenja te rok valjanosti toga podatka,-vremenska valjanost ponude,
• rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjete za odustajanje i
• objašnjenje postupka u slučaju pritužbe, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službe za odnose s kupcima

3. Narudžba

Kupoprodajni ugovor između E-BABY.HR i kupca u web trgovini sklopljen je u trenutku kada E-BABY.HR kupcu pošalje prvi email o statusu njegove narudžbe (s naslovom: "E-BABY.HR: Nova narudžba # (br. narudžbe)"). Od toga su trenutka sve cijene i drugi uvjeti fiksni te vrijede za E-BABY.HR i za kupca. Kupoprodajni ugovor (tj. prva email poruka o statusu narudžbe) pohranjen je u elektroničkom obliku na poslužitelju E-BABY.HR.

4. Načini plaćanja

E-BABY.HR omogućava sljedeće načine plaćanja:
online plaćanje s kreditnom ili debitnom karticom (EUR) - Visa, Mastercard ili Maestro International. Plaćanje se vrši preko sigurne veze pružatelja Stripe.
plaćanje bankovnom doznakom* (EUR) na račun poduzeća E-PALACE Ltd. (po ponudi/predračunu) - po primitku narudžbe poslat ćemo vam email s podacima za plaćanje. Navedeni iznos mora biti uplaćen na naš račun kako bismo vam mogli poslati proizvode.
*Sve troškove u odnosu na bankarske transakcije snosi kupac; preporučujemo da prije isplate kupoprodajne cijene pitate svoju banku o troškovima prekogranične transakcije - u slučaju da banka nije uključena u SEPA sustav, mogu nastati dodatni troškovi.

5. Izdavanje računa

Račun će biti priložen u paketu, osim u slučaju da je adresa za isporuku različita od adrese kupca. U tom slučaju račun će biti poslan u PDF formatu na email kupca. Na računu su raščlanjene cijena i svi troškovi koji se odnose na kupnju. Kupac je dužan provjeriti točnost podataka na računu i o pogreškama obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana od dana primitka. Kasnije predane primjedbe u pogledu ispravnosti izdanih računa ne uzimaju se u obzir.

Kroz online trgovinu www.e-baby.hr poslujemo isključivo s fizičkim osobama - potrošačima.

6. Cijene

Sve cijene uključuju PDV, osim ako je izričito navedeno drugačije. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja gore navedenih načina plaćanja, pod gore navedenim uvjetima.

Plaćanje je moguće u EUR.

Unatoč golemim naporima da osiguramo najažurnije i najtočnije podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni pogrešan. U tom slučaju, ali i u slučaju da se cijena proizvoda promijeni tijekom obrade narudžbe, E-BABY.HR će omogućiti kupcu odustajanje od kupnje.

Popusti, promotivni kodovi itd. u pravilu se ne zbrajaju. Popust kod pojedinačnog proizvoda i promotivni kod također se ne zbrajaju. Kodovi bonusa za popust ne mogu se zamijeniti za gotovinu.

Plaćanje predujmom se ne kamata.

7. Promotivni kod

Promotivni kod donosi različite pogodnosti prilikom kupnje i vremenski je ograničen. Aktivni promotivni kod možete pronaći na naslovnoj stranici oglasne poruke, na stranici pojedinačnog odjela u našem newsletteru ili drugim medijima.

Korištenje promotivnog koda:
• Odaberite željene proizvode i dodajte ih u košaricu te zatim nastavite s narudžbom. Odaberite način dostave, navedite adresu za dostavu i odaberite način plaćanja.
• U polje Poklon bon ili kod za popust unesite kod i potvrdite klikom na Upotrijebi. Za kupnju jednoga proizvoda moguće je koristiti samo jedan kod. Ograničenje vrijednosti robe ne smije biti prekoračena. Za pojedinačne proizvode možete uvažiti pojedinačne kodove, koji vrijede za točno određeni proizvod (kodove prilikom upisa odvojite zarezom ili praznim prostorom). Svaki kod možete upotrijebiti samo za jedan proizvod koji ispunjava uvjete za popust.
• Kada upišete kod, vrijednost popusta se odmah oduzima od cijene vaše narudžbe. Preostali iznos treba nadoplatiti. Zatim završite narudžbu.
• Kodove za akcijske ponude nije moguće udruživati ili ih koristiti zajedno s kodovima za popust.
• Molimo, uzmite u obzir da neke kodove za popust primijenite samo pri kupovini proizvoda određene kategorije. Kod svakog proizvoda koji naručujete, možete pronaći oznaku kategorije.

8. Kompleti

Komplet je grupa od dva do šest proizvoda. Kod kupnje proizvoda putem web trgovine E-BABY.HR sustav će vam ponuditi i druge proizvode te ćete tako uštedjeti kod cijene. Za dodatni proizvod unutar kompleta važeće su posebne uštede koje će biti vidljive prije predavanja web narudžbe.

Pokloni koji se dodaju pojedinim proizvodima ne pohranjuju se kod slaganja kompleta (kompleti se uvijek slažu bez poklona).

Unutar različitih kompleta uštede se razlikuju. Ako imate poklon bon ili bonus od jedne od prethodnih online kupovina, možete ga iskoristiti i kod kupnje kompleta (jedine iznimke su promotivni kodovi).

Ako se na zahtjev kupca prije narudžbe promjeni količina proizvoda u narudžbi, i ako ta nije dovoljna za stvaranje kompleta, zadržavamo pravo promjene cijena (bez dodatnih ušteda).

9. Postupak obavještavanja o kupnji

E-BABY.HR: Nova narudžba

Nakon izvršene narudžbe kupac dobiva obavijest emailom, da je narudžba primljena.

E-BABY.HR: Narudžba je otpremljena

E-BABY.HR u dogovorenom roku proizvod pripremi i pošalje te o tome emailom obavijesti kupca.

10. Pravila nagradnih igara

Definicija pojmova

Organizator nagradne igre je E-BABY.HR. Sudionik nagradne igre je fizička osoba, koja sudjeluje u raspisanim nagradnim akcijama.

Dobitnike nagrada slučajnim odabirom odredi funkcija računala ili komisija organizatora.

Pravo na sudjelovanje u nagradnoj igri ( i ostalim podjelama proizvoda ili bonova): Sudionici nagradne igre mogu biti fizičke osobe koji su državljani Republike Hrvatske. U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati osobe zaposlene kod organizatora nagradne igre te osobe zaposlene kod drugih pravnih osoba, povezanih sa izvršenjem nagradne igre. Pravne osobe ne mogu biti sudionici nagradne igre. U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati osobe, koje ne prihvate pravila nagradne igre. Smatra se da je sudionik prihvatio pravila nagradne igre sudjelovanjem u istoj.

Pravila sudjelovanja u nagradnoj igri

Za sudjelovanje u nagradnoj igri nije potrebna kupnja usluga ili proizvoda organizatora nagradne igre.

Elektronsko nagradno izvlačenje

U izvlačenju mogu sudjelovati svi sudionici nagradne igre. Jedan sudionik može u nagradnom izvlačenju sudjelovati samo jednom. Rezultat izvlačenja je konačan. Pritužba nije moguća. Dobitnik će o primitku i načinu preuzimanja nagrade biti obaviješten elektroničkom poštom.

Obaveze dobitnika

Isplata nagrade u gotovini nije moguća i ne se može zamijeniti za drugi proizvod.

Dobitnik je dužan organizatoru nagradne igre u pisanom obliku (e-pošta) proslijediti svoje osobne podatke - ime, prezime, adresa, email i broj telefona te OIB) sve najkasnije u roku 7 dana po primitku obavijesti da je dobitnik nagrade.

Plaćanje troškova od nagrade (zajedno s PDV-om) odgovornost je organizatora. Organizator će dobitnicima nagrade poslati potvrdu u skladu sa zakonom o porezu na dohodak i pravilnikom o dostavi podataka za procjenu poreza na dohodak. Dobitnik nagrade je dužan prijaviti vrijednost nagrade u poreznoj za porez na dohodak. Pri preuzimanju nagrade je dobitnik dužan ispuniti izjavu o preuzimanju nagrade. Organizator nije odgovoran za poreze koji se mogu pojaviti u vezi s nekim drugim nagradama. Ukoliko dobitnik ne ispuni sve obaveze, smatra se da dobitnik nagradu ne želi preuzeti te je tako organizator prema dobitniku oslobođen svih obaveza vezanih za tu nagradnu igru i dobiva pravo s nagradom raspolagati u bilo koju drugu svrhu. Nagrade nisu prenosive.

Ukoliko organizator nagradne igre u roku sedam (7) radnih dana od trenutka kada dobitniku pošalje obavijest o tome da je bio izvučen iz bilo kojeg razloga (npr.: dobitnik izjavi da nagradu ne želi preuzeti, adresa ili elektronička pošta nisu potpune ili su pogrešne itd.) ne primi sve potrebne podatke te izjavu da želi preuzeti nagradu, smatra se da dobitnik nagradu ne želi preuzeti te je organizator prema dobitniku oslobođen svih obaveza u vezi nagradne igre i dobiva pravo raspolaganja nagradom u bilo koju drugu svrhu.

Zaštita osobnih podataka

Organizator nagradne igre sve osobne podatke, koje uz provedbu nagradne igre dobije od sudionika, čuva u skladu s propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka. Organizator smije osobne podatke, dobivene od sudionika, koristiti isključivo za potrebe, za koje su dobiveni. Sudionik nagradne igre suglasan je da mu organizator može slati obavijesti u vezi ponude organizatora. Sudionik odnosno njegov skrbnik ili zakonski zastupnik može u bilo koje vrijeme prekinuti svoju suglasnost vezano za upotrebu osobnih podataka, dobivenih u nagradnoj igri za namjenu neposrednog marketinga. Organizator nagradne igre zadržava pravo da podjelu nagrade organizira kao javni događaj. Sudjelovanjem u nagradnoj igri sudionik dozvoljava da se njegovo ime i adresa koriste u audio, foto i video materijalu organizatora nagradne igre. Dobitnik dozvoljava organizatoru nagradne igre objavu svojih osobnih podataka u sredstvima javnog obavještavanja i na internetu u informativne svrhe o rezultatima izvlačenja odnosno preuzimanju nagrade.

Objava pravila nagradne igre

Sudionici nagradne igre davanjem osobnih podataka slažu se da su upoznati s pravilima i obvezuju se da će se ravnati u skladu s pravilima nagradne igre. U slučaju bilo kakvog spora ili nejasnoća ova se pravila smatraju primarna u odnosu na ostale objave, bilo u tiskanom, elektroničkom ili nekom drugom obliku.

11. Pravo potrošača na odustajanje od ugovora

Potrošač (navedeno se odnosi isključivo za fizičke osobe koje dobiju proizvod za primjenu van svoje plaćene djelatnosti), ima pravo u roku 14 dana od preuzimanja proizvoda javiti prodavaču da raskida ugovor, bez navođenja razloga za svoju odluku. Rok počinje teći dan nakon datuma preuzimanja proizvoda.

U slučaju raskida ugovora ispunite obrazac za raskid ugovora. Raskid ugovora potrošač mora javiti na email prodavača: [email protected].

U slučaju raskida ugovora, potrošač mora preuzeti proizvod vratiti poštom na adresu prodavača (poslovna jedinica Radovljica, Slovenija): E-PALACE Ltd., Vurnikov trg 4, 4240 Radovljica, Slovenija. Povrat preuzetih proizvoda tvrtki u roku raskida ugovora vrijedi kao poruka o raskidu ugovora.

Potrošač mora proizvod vratiti prodavaču neoštećen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je proizvod uništen, pokvaren, izgubljen ili mu se smanjila količina, bez krivnje potrošača.

Potrošač u međuvremenu ne smije upotrebljavati proizvod. Potrošač smije razgledati te isprobati proizvod okvirno, koliko je potrebno da se utvrdi stvarno stanje. Isprobavanje proizvoda koje odstupa od prethodno navedenog smatra se korištenjem proizvoda, što znači da potrošač time odgovara za smanjenje vrijednosti robe, ako je smanjena vrijednost robe posljedica korištenja, koja nije nužno potrebna za utvrđivanje prirode, obilježja i primjenu robe.

Jedini trošak koji tereti potrošača u vezi raskida ugovora je trošak povratka proizvoda (koji se obračunava po cjeniku odabrane dostavne službe sa strane potrošača).Proizvod je potrebno vratiti prodavaču najkasnije u roku 14 dana od podnesenog raskida ugovora (kupnje).

Potrošač nema pravo odustati od ugovora u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, tj. ako je:
• predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji kupca ili koja je jasno prilagođena kupcu,
• predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.

Potrošač nema pravo odustajanja od ugovora ako proizvod nije primjeren za povrat zbog svoje prirode. Odustajanje od ugovora nije moguće pri kupovini određenih tekstilnih proizvoda za bebe ili mlađu djecu, ukoliko je tekstilni proizvod pri dostavi bio otvoren (tj. bio mu je uklonjen zaštitni pečat) te je bio opran. Takav proizvod nije prikladan za povratak zbog zaštite zdravlja beba i mlađe djece jer se pri pranju koriste sredstva za čišćenje i omekšivači koji sadrže razne kemikalije, koje mogu biti štetne za bebe i mlađu djecu.

Povratak uplaćenog iznosa obavit će se čim prije, najkasnije u roku 14 dana od primanja podnošenja raskida ugovora. Tvrtka potrošaču vraća uplaćeni iznos jednakim načinom plaćanja kojim je platio potrošač, osim ako je potrošač izričito zahtijevao korištenje drugoga načina plaćanja i ako potrošač zbog toga ne snosi nikakve troškove.

Pri raskidu ugovora gdje je bio korišten bonus (posebni popust pri kupnji proizvoda koji čine komplet ili besplatnu dostavu u slučaju prekoračenja određene količine kupnje) ili/i promocijski kod ta se sredstva smatraju popustom i ne vraćaju se korisniku - na transakcijski račun korisniku se vrača samo uplaćeni iznos. Poklon bon kod raskida ugovora vrijedi kao sredstvo plaćanja i vraća se korisniku kao poklon bon, a uplaćeni iznos se vrača na transakcijski račun korisnika.

U iznimnim slučajevima, kada proizvodi nisu vraćeni u skladu ZZP-a, potrošaču možemo ponuditi otkup proizvoda s primjerenom naknadom, koju zapisnikom odredimo uz povrat. Otkup sa sniženom vrijednošću uzima se u obzir prilikom priloga potvrde potrošača elektronskom poštom. Potrošač navedenu otkupninu koristi isključivo kod narudžbe drugog proizvoda jednake ili veće vrijednosti.

Na E-BABY.HR moguća je i zamjena proizvoda. Ako preuzeti proizvod ne ispunjava očekivanja, možete ga zamijeniti drugim, jednakovrijednim, što navedete na obrascu za raskid ugovora.

Pravo na povrat kupovne cijene u slučaju korištenja jamstva i materijalnog nedostatka detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

12. Odustajanje potrošača od ugovora za pojedine proizvode/proizvode iz kompleta

Ako se potrošač odluči na raskid ugovora za jedan od proizvoda, koji su bili u kompletu, može za njih zatražiti povrat novca. Potrošač može vratiti jedan ili više proizvoda iz kompleta. Pri raskidu ugovora za proizvod iz kompleta potrošaču se na transakcijski račun vrača iznos u visini uplaćenih sredstava za točno određeni proizvod koji vrača, umanjen za mogući popust ili/i bonus (npr. poseban popust zbog kupnje kompleta, besplatna poštarina itd.).

13. Odgovornost tvrtke za materijalni nedostatak

U kojem se slučaju materijalni nedostatak može uvažiti? Kada:

• proizvod nema karakteristike potrebne za njegovo normalno korištenje ili promet
• proizvod nema karakteristike potrebne za posebno korištenje zbog čega ga kupac kupuje, a koje je prodavaču poznato, odnosno moralo bi mu biti poznato
• proizvod nema karakteristike ili odlike koje su izričito ili prešutno dogovorene, odnosno propisane
• prodavač je izručio proizvod koji nije u skladu s uzorkom ili modelom, osim ako je uzorak ili model prikazan samo u informativne svrhe.

Kako se provjerava primjerenost proizvoda?

Provjerava se pomoću drugog besprijekornog proizvoda iste vrste, istovremeno s izjavama proizvođača, odnosno navodima na samom proizvodu.

Kako se materijalni nedostatak uvažava?

Kupac mora o možebitnom materijalnom nedostatku zajedno s njenim preciznim opisom na vlastite troškove obavijestiti ponuđača u zakonski određenom roku, 2 mjeseca od dana otkrića stvarne pogreške, pri čemu od dana kupnje nije prošlo više od 24 mjeseca.

U slučaju utvrđivanja materijalnog nedostatka, kupac ispunjava obrazac za utvrđivanje materijalnog nedostatka koji se nalaze ovdje.

14. Dostava i troškovi poštarine

Ugovorni partner prodavača E-BABY.HR za dostavu paketa je Overseas Express. Dostavu kupljenih proizvoda moguće je izvršiti isključivo na teritoriju Republike Hrvatske. Sve narudžbe se šalju nakon što smo primili uplatu. Narudžbe za koje primimo uplatu do 12.00 sati, pripremljene su i poslane na isti dan (obično ćete dobiti robu u roku od 3 - 7 radnih dana). Subotom, nedjeljom i praznicima, isporuka robe se ne provodi. Kao adresu dostave možete odabrati neku drugu adresu. Prodavatelj će robu dostaviti u dogovorenom roku, osim u slučaju da dođe do nepredviđenih događaja na koje ne može utjecati (prirodne katastrofe, neočekivano kašnjenje dostave od strane proizvođača ili dostavne službe).

Troškove dostave i povrata robe krije kupac (naručitelj). Cijene dostave navedene su u procesu narudžbe. Trošak dostave je 4,7 EUR.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Ukoliko kupac ne zaprimi paket, mora obavijestiti prodavatelja kako bi isti poduzeo mjere prema pronalasku ili slanju nove pošiljke. Kupac se kupnjom slaže da se u svrhu lakše i brže dostave na etiketi paketa napiše telefonski broj.

Pregled paketa i dostavljenog proizvoda prilikom preuzimanja

Prilikom preuzimanja paketa, kupac je dužan provjeriti postoje li eventualno vidljiva vanjska oštećenja na pošiljci i/ili na samim proizvodima koji se nalaze unutar pošiljke i usporediti dostavljene proizvode s računom. U slučaju oštećenja i/ili nedostajućeg proizvoda, kupac je dužan odmah obavijestiti dostavu, sastaviti zapisnik o oštećenoj pošiljci i poslati zapisnik o oštećenju pošiljke na email [email protected].

15. Sigurnost

E-BABY.HR koristi odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka i plaćanja. E-BABY.HR za ove svrhe koristi 128-bitni SSL certifikat koji je izdan od strane ovlaštene organizacije.

Za sigurne autorizacije i transakcije kreditnim karticama brinu prodavatelj i sistem Braintree. Autorizacije kreditnih kartica vrše se u realnom vremenu s trenutnom provjerom podataka iz banaka. Podaci o kartici nisu pohranjeni na poslužitelju E-BABY.HR.

16. Osiguranje osobnih podataka

Tvrtka E-PALACE d.o.o. koja je upravitelj i vlasnik online trgovine www.e-baby.hr obvezuje se trajno zaštititi sve osobne podatke korisnika sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od dana 27. travnja 2016. i Zakonu o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1).

Sve detaljne informacije u vezi s obradom osobnih podataka možete pogledati u dokumentu POLITIKA PRIVATNOSTI.

17. Komunikacija

Prodavatelj će u kontakt s kupcem stupiti preko sredstava komunikacije na daljinu, pod uvjetom da se kupac tome ne protivi (prijava na e-novosti).

Oglasne elektronske poruke sadržavat će sljedeće:
• jasne i nedvosmislene naznake da je poruka poslana u svrhu oglašavanja
• ime prodavatelja bit će jasno naznačeno
• različite akcije, promocije i druge trgovačke tehnike koje će biti naznačene kao takve, kao i jasni i nedvosmisleni uvjeti sudjelovanja u njima
• jasno će biti određen način odjave od primanja oglasnih poruka
• želju korisnika da ne prima oglasne poruke prodavatelj će jasno poštovati

Oglasne poruke E-BABY.HR će biti jasno vidljive i odvojene od igara i natjecanja.

18. Ocjene, mišljenja i preporuke

Mišljenje, ocjene i preporuke koje napišu kupci dio su funkcionalnosti web trgovine i namijenjeni su zajednici svih korisnika.

E-BABY.HR omogućuje da mišljenje napiše bilo koji korisnik web trgovine, a prije konačne objave ih E-BABY.HR pregleda. E-BABY.HR neće objaviti mišljenja odnosno postove koji su na bilo koji način uvredljivi, neprimjereni ili koji po procjeni E-BABY.HR ne pružaju prednost drugim korisnicima ili posjetiteljima.

Isporukom mišljenja ili komentara korisnik se izričito slaže s uvjetima upotrebe njegovog mišljenje ili komentara i E-BABY.HR dozvoljava objavu dijela ili cijelog teksta u svim elektronskim i drugim medijima. E-BABY.HR ima pravo sadržaj mišljenja ili komentara koristiti vremenski neograničeno i za bilo koju svrhu koja je u poslovnom interesu E-BABY.HR, uključujući objavljivanje u oglasima ili drugim vezama oglašavanja. Autor mišljenja istodobno izjavljuje i osigurava da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava za napisana mišljenja i komentare te da se ta prava prenose neisključivo i vremenski neograničeno na E-BABY.HR.

19. Obveza odgovornosti

Prodavatelj će se najbolje što može truditi osigurati ažurnost i točnost podataka koji su objavljeni na internetskoj stranici. Osim toga, uvijek postoji mogućnost da se karakteristike proizvoda, rok dostave ili cijena promijene tako brzo da prodavatelj ne uspije ažurirati internetsku stranicu. U tom slučaju, prodavatelj će kupca obavijestiti o promjenama i omogućiti mu odustajanje od narudžbe ili zamjenu proizvoda.

Prodavatelj ne odgovara za sadržaj komentara od strane kupaca u vezi s proizvodima. Prodavatelj pregledava i odbija komentare koje sadrže očite neistine te su neprimjerene, zabludne ili uvredljive. Prodavatelj ne odgovara za informacije u pisanim komentarima kupaca i ograđuje se od bilo kakve odgovornosti vezane uz te informacije.

E-BABY.HR ima mogućnost raskida ugovora samo ako se utvrdi očita pogreška (članak 280. Zakona o obveznim odnosima). Kao očita pogreška smatra se pogreška u osnovnim obilježjima proizvoda i sve pogreške, koje se po običaju u prometu ili u svrhu kupaca smatraju odlučujućima te ih E-BABY.HR ne bi potvrdio ili sklopio ugovor u slučaju znanja. To također uključuje očite pogreške u cijeni.

20. Pritužbe i sporovi

Prodavatelj će se najbolje što može truditi ispuniti svoju dužnost i ustanoviti sustav rješavanja pritužbi te odrediti ovlaštenu osobu za kontakt s kupcima koji ulože pritužbe putem elektronske pošte ili telefona.

Žalbeni postupak: u slučaju poteškoća, kupac se s prodavačem E-BABY.HR može povezati putem elektronske pošte na [email protected] ili telefonom na broj telefona 0038640 822 996. Žalba se podnosi preko email adrese [email protected]. Postupak obrade žalbe je povjerljiv. Prodavatelj će u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio pritužbu i javiti kupcu koliko će dugo obrada pritužbe trajati te obavijestiti kupca o tijeku postupka. Prodavatelj je svjestan da je u interesu kupca i prodavatelja da spor ne dođe do suda, zbog mogućih troškova i zahtjevnosti postupka. Zbog toga će učiniti sve što je moguće da se spor riješi sporazumno.

Rješavanje spora izvan suda: sukladno zakonskim normama prodavatelj ne priznaje rješavanje potrošačkih sporova preko treće strane izvan suda, koji ga ima pravo zastupati u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača.

21. Slike proizvoda

Sve slike na web shopu www.e-baby.hr su simbolične prirode. Sva posteljina je pažljivo krojena i ušivena iz određenih vrsta odnosno tiskanih tkanina, tako da je sva posteljina jedinstvena. Isto vrijedi i za većinu drugih proizvoda. Osim toga, iste boje se razlikuju ovisno o postavkama monitora i vrsti web preglednika.

22. Zaštita intelektualnog vlasništva

Fotografije, tekstovi, te ostali materijali ne smiju se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publicirati, kopirati, distribuirati, transferirati trećim stranama, mijenjati i/ili oštećivati, koristiti za nadovezivanje, izlagati, koristiti u bilo kojem drugom kontekstu osim izvornog konteksta, kao ni sudjelovati u transferu, prodaji, distribuciji materijala ostvarenih umnožavanjem, izmjenom ili prikazivanjem sadržaja, osim u slučaju izričitog pristanka E-PALACE Ltd.

Nije dozvoljeno korištenje stranice www.e-baby.hr ili bilo kojeg njenog sadržaja u HTML Frame elementima ili bilo kakvim „framing“ tehnikama kako bi se koristio zaštitni znak, logotip ili druge informacije u vlasništvu E-PALACE Ltd. (uključujući slike, tekst, raspored elemenata na stranici ili formi) bez izravne pisane dozvole vlasnika. Nije dozvoljeno korištenje HTML meta-tagova ili bilo kakvog skrivenog (hidden) teksta koristeći ime ili zaštitni znak E-BABY/E-BABY.HR bez izravne pisane dozvole vlasnika.

 

Želimo Vam ugodan shopping!

Uvjeti vrijedi od 27.11.2017.